Om Solängen.com

Välkommen till Solängen.com. Detta är en hemsida som riktar sig till solängens elever och föräldrar som önskar att ta del av allmän information om
skolan. Under fliken ”trimmelfinkar” finns en sida som riktar sig endast till elever och föräldrar i klass 9C Musik.

Solängsskolan är Gävles största och mest centrala, kommunala grundskola. På skolan går cirka 700 elever, varav 400 på högstadiet. Överlag så har skolan uppmätt höga resultat, och 2013 så gick 92% av eleverna ut med godkänt i alla ämnen.

Profiler erbjuds på solängen, och de profiler som för närvarande finns är: Fotboll, friidrott, matte/no/teknik, bild och design samt musikklasser. För de som inte väljer att ha profil erbjuds elevens val.

Moderna språk läses också på skolan. Just nu kan man välja mellan: Tyska, franska, spanska, arabiska och om man har ett annat modersmål kan detta också läsas.

Övrigt som finns på skolan:

  • Ett EU-projekt som kallas Comenius, där ett utbyte med elever från andra länder sker. Elever från skolan har besökt Turkiet, Finland och Rumänien och våren 2014 tog elever och lärare från solängen emot elever från utbytesländerna.
  • Ett högklassigt bibliotek som kallas för Kunskapstorget. I biblioteket finns skönlitteratur, faktaböcker, ordlistor/uppslagsverk, lässtuga, tidningar, utställningsmöjligheter, datorer, sagogrotta och biosalong.
  • Två stycken skolsköterskor och en kurator.
  • Ett trygghetsteam som består av lärare på skolan.
  • Elevcafé som riktar sig till högstadieeleverna. Här finns kortlekar, spel och gitarrer som eleverna kan låna och även fika till bra priser. Niorna på skolan turas om att hjälpa till i caféet, och får därmed erfarenhet av hur det är att stå i ett café.
  • Elevråd finns på varje stadie av skolan. Det största elevrådet är högstadiets, med representanter från varje klass. Deras främsta uppgift är att ordna roliga aktiviteter för att få en mer levande skolgång. Läs mer här.
  • Ett elevskyddsombud som kan påverka miljön i skolan.

Projektet Solängen.com

Projektet Solängen.com är hemsida som drivs av två tjejer som går på solängen. Den är skapad i samband med praktikveckan nov. 2014, där handledaren jobbar med SEO och driver bland annat hemsidan Skribentus.se.

Under praktiken så har en utav praouppgifterna varit att se hur det går till när man bygger en hemsida och får den att synas högt upp på Google när man söker på ett speciellt ord.

Det var också då som idén om Solängen.com väcktes till liv, en hemsida som det lagts ner mycket tid på under praoveckan. Syftet med hemsidan är dubbelt. Funktionerna på sidan är tänkt att vara utformade för att effektivisera utskick med information till klassen, därav fliken ”trimmelfinkar”. Detta är skapat genom att från början bygga upp en sida med CSS-systemet Word Press.

Länkar som gör att sidan bär sig ekonomiskt….

 

Www.Bildelar-Online.SE

 

Chalkboard